ajax loader

In juni werd het idee tijdens een bestuursvergadering geopperd, in december werd het resultaat in stapels dozen afgeleverd: het ‘Weetjes kwartet’ van Visafslag Elburg. Dit educatieve kwartetspel voor basisschoolleerlingen was al enige tijd een wens van het bestuur van Museum Visafslag Elburg.

Voorzitter Jacob Boersma vertelt: “De Visafslag ontvangt ieder jaar alle basisschoolleerlingen uit groep 7, die via de onderwijsleerlijn kennismaken met oude ambachten in hun woonplaats. Museum Elburg, de Touwbaan, de Smederij, de Botterwerf doen ook met die leerlijn mee. Aan het einde van een klassenbezoek op de locatie krijgen de leerlingen dan vaak een aardigheidje mee, maar tot nu toe had de Visafslag niets om aan de kinderen mee te geven.”

Bedenker Annet Land vult aan: “Met de komst van dit kwartetspel is dat nu verleden tijd, want in plaats van een boekje met info en uitleg over de betekenis van voorwerpen uit ons kleine museum, is er nu een ‘weetjes kwartet’, waarmee spelenderwijs kennis verkregen wordt over de Elburger visserij.”

Nu het kwartetspel gezien mag worden, stond er 11 januari een groot artikel in de Stentor, waarbij voor de beeldvorming twee foto’s waren opgenomen, en een QR-code die naar een aardige video over het kwartetspel leidt. Dit royale artikel was een mooie opmaat van een feestelijke dag, die ’s middags een officieel tintje kreeg: in het bijzijn van de burgemeester en de jeugdburgemeester werd het kwartetspel in ontvangst genomen door drie kinderen: Julian en Lieke van Norel, en Hidde van de Streek.

Daarnaast werd onder toeziend oog van de pers ook de 88-jarige Luurt Schuijn (88), die voor deze gelegenheid speciaal naar de Visafslag was gebracht en in het verleden veel heeft betekend voor de Visafslag, benoemd tot ere-voorzitter voor het leven.

Na alle plechtigheden in de Visafslag en enkele interviews die aldaar waren afgenomen, werd de gezelligheid verplaatst naar een warm Gruithuis, waar genodigden elkaar konden bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Lusine Grigoryan van Studio Lusin (http://www.lusin.nl/) ook aanwezig was. Zij heeft het kwartetspel ontworpen en laten drukken. Alle authentieke attributen uit het kwartetspel heeft zij in de Visafslag gefotografeerd en is daar creatief mee aan de slag gegaan. Het resultaat mag intussen bekend zijn.

Na de lancering van het kwartetspel werd via Facebook al meteen de vraag gesteld waar het kwartetspel verkrijgbaar is. Omdat we nog in de uitrolfase zitten, zijn de verkooppunten op dit moment nog niet bekend. Houd daarom voor meer informatie over het kwartetspel en eventuele verkooppunten onze website in de gaten: http://www.visafslagelburg.nl

Ook in de media heeft de presentatie van ons kwartetspel intussen de nodige aandacht gehad: