ajax loader

Het is een doordeweekse donderdagmiddag. De zon schijnt, de temperatuur tikt op de thermometer de 27 graden aan, en een weerrecord is opnieuw gevestigd. Op het dijkje aan de haven staat een grote gele graafmachine. Behoedzaam schraapt het een laag zand over het gras en aait het zachtjes glad. Geen groen dijkje meer, maar tijdelijk zandkleurig.

Er is bedrijvigheid rondom de Visafslag: een electriciƫn knutselt met de bedrading van de lantarenpalen, stratenmakers zijn even verderop bezig met het bestraten van de laatste stukjes tussen looppad en aanlegsteiger en de mannen met de groene vingers planten een lange beukenhaag langs de aanrijroute. Het omheinde terrein is minder hermetisch afgesloten dan voorheen, vanwege de rondvaartboot en haar toeristen, want de opstapplek is al klaar.

Grote stenen, stenen trappen, muurtjes om op te zitten; het gaat nu hard met de aankleding van het terrein rondom de Visafslag. Menig nieuwsgierige Elburger komt er een kijkje nemen, met of zonder fototoestel. Een heel ander aanzicht zo, waarbij onze Visafslag mooi uit de verf komt!