ajax loader

Vandaag was het dan zover! Het nieuwe havengedeelte dat tegenover de Visafslag is gelegen, en het grote plein dat naast de Visafslag is aangelegd, zijn vanmiddag officieel en in drie etappes geopend.

Allereerst gingen in de nieuwe haven jonge zeilers in hun kleine zeilbootjes (type ‘optimist’) letterlijk door het lint. Vanwege een te zwakke windkracht duurde het even voordat dit onderdeel van start kon gaan. De jonge zeilers werden daarom in hun aan elkaar geknoopte bootjes getrokken door een motorsloep, die de nieuwe haven in voer.

Het tweede deel was een toespraak door wethouder Henk Wessel, met een terugblik op de ontwikkelingen die aan de nieuwe haven vooraf gingen. Met een druk op de knop zorgde Wessel voor een waterballet, bestaande uit 21 sproeiende fonteintjes, die voor de nodige afkoeling zorgen.

Tot slot was er de onthulling van de naam van het plein door Rangco van der Ploeg. Na zijn toespraak mocht iedereen het zien en weten: De Loswal is een feit!

Na alle plechtigheden was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een hapje en een drankje in de schaduw van de partytenten, die bij de Visafslag waren opgezet. Geen overbodige luxe met die felle zon en zomerse temperaturen!