ajax loader

 

Vanaf vandaag kunnen scholieren die maatschappelijke stage moeten lopen ook terecht bij Museum Visafslag Elburg. Via https://www.mas4you.nl moeten scholieren zich registreren om vervolgens via hun account bij de Visafslag aan te kunnen kloppen.

“De maatschappelijke stage is landelijk niet langer meer verplicht. Toch is vrijwilligerswerk als schoolvak en de ervaring die het jongeren oplevert zo belangrijk dat de gemeenten, scholen en steun-(service)punten vrijwilligerswerk/maatschappelijke stage in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde ermee door gaan.” Nu ons vrijwilligersbestand enigszins vergrijst, is het goed om op deze ontwikkeling in te spelen.

Afgelopen jaar kwam de maatschappelijke stage voor scholieren al eens eerder aan bod tijdens een vraaggesprek met Philip Docter. Hij gaf daarin aan dat hij groot voorstander is van de maatschappelijke stage, waarbij scholieren een verplicht aantal uren moeten meedraaien in een vrijwilligers-setting. De Visafslag biedt in de zomermaanden bij uitstek ruimte voor scholieren die hun uren willen inzetten op cultureel/educatief terrein.

Achter de schermen zullen aangemelde scholieren gekoppeld worden aan het suppoostenrooster. Voor de suppoosten betekent dit dat ze tijdens hun diensten de kans hebben een jonge scholier te mogen begeleiden. Zodra duidelijk is, wie wanneer is ingeroosterd, zal er zowel naar de scholieren als naar de suppoosten een berichtje uitgaan op wie ze kunnen rekenen. Er kan maar één scholier per middag ingeroosterd worden, dus voor de suppoost zal het er alleen maar prettiger op worden. We zullen zien óf en hoe het zal uitpakken.

Meer informatie over de maatschappelijke stage kun je vinden op https://www.mas4you.nl