ajax loader

Op vrijdagmiddag 11 januari 2019 presenteerde het bestuur van de Visafslag vol trots het kwartetspel. Maar tijdens dezelfde bijeenkomst vond nog een bijzondere gebeurtenis plaats. Oud-voorzitter Luurt Schuijn werd tot zijn grote verrassing benoemd tot erevoorzitter van de Visafslag. Luurt was in de periode 1997-2010 voorzitter van het bestuur van de Visafslag. Hij verrichte daarnaast allerlei hand-en-spandiensten, en was tijdens de Botterdagen veilingmeester.

Luurt Schuijn aanwezig bij 100 jaar Visafslag Elburg

Luurt Schuijn staat bekend als een rasechte Elburger met grote interesse in de geschiedenis van zijn geliefde stadje. Hij is een vrolijk en positief mens, die nog steeds meeleeft met het wel en wee van de Visafslag. Hoewel zijn fysieke gesteldheid te wensen overlaat, maakt Luurt formeel gezien nog altijd deel uit van het bestuur.

Luurt Schuijn met Jannie Holster bij Winter in de Vesting 2018

De aanwezigheid van de 88-jarige Luurt Schuijn bij de presentatie van het kwartetspel maakte de middag voor het bestuur van de Visafslag en alle aanwezigen extra feestelijk. Luurt Schuijn ontving uit handen van voorzitter Jacob Boersma een ingelijst certificaat en een pakketje van de Wereldwinkel.

Luurt Schuijn erevoorzitter Visafslag Elburg, 11 januari 2019