ajax loader

Eens in de 5 à 6 jaar wordt de buitenkant van de Visafslag goed aangepakt. Enkele bestuursleden en suppoosten hebben de handen ineen geslagen. De ladders, de kwasten en de verfpotten werden weer tevoorschijn gehaald. Havenmeester Henk Kroes houdt een oogje in het zeil 😉

Het mooie weer zorgt voor goede luim. Mensen genieten van de zon en wandelen rondom alle bedrijvigheid heen. Marinus doet het rustig aan. ‘Kalmte kan je redden.’

Tijdens de koffiepauze halen Johan en Steven herinneringen op: als jonge jongens zeilden ze samen eens naar Harderwijk. Onderweg brak de gaffel en waren ze veel te laat thuis. Hun verontruste ouders sloten hen blij en boos tegelijk ’s avonds laat weer in de armen.

De bank afdekken met doeken, op de ladder net een armlengte te kort komen om dat ene hoekje even te kunnen schilderen, het valt allemaal niet mee. Maar stoere mannen geven niet op: op een zinken ton lukt het toch om de schroten in de nok een likje te geven.

Samen de schouders eronder. Vele handen maken licht werk. Pauline en Annet komen even foto’s maken voor de website en zorgen voor goede gesprekken en enig vertier. De sfeer is fijn.