ajax loader

Het is rustig bij de Visafslag. Ondanks het mooie nazomerse weer zijn de deuren gesloten. Het seizoen loopt ten einde. Van week 27 t/m week 34 hebben de suppoosten hun diensten gedraaid en bezoekers ontvangen in het kleine museum aan de Havenkade in Elburg.

Volgende week zijn er de jaarlijkse Botterdagen. Botterzaterdag 9 september valt, zoals gewoonlijk, samen met Open Monumentendag. Dan bruisen stad en haven voor de laatste keer deze zomer, om het toeristenseizoen feestelijk mee af te sluiten.

Volgende week gaan de deuren van de Visafslag nog één keer open dit seizoen. Op Botterzaterdag 9 september zal er ’s ochtends vanaf een uur of 10.00 vis gerookt worden bij de taanput naast de Visafslag. ’s Middags vanaf 13.00 uur wordt de gerookte vis geveild en verkocht, zoals in de dagen van weleer. Ons kleine museum doet dan echt dienst als afslag, omdat de vis zal worden afgemijnd met de klok.

Op heel korte termijn worden de camperplaatsen opgeheven. Dat betekent voor de Visafslag dat het erg rustig zal worden aan de Havenkade. Helemaal nu de parkeerplaats intussen verplaatst is naar het nieuwe parkeerterrein ‘De oude Vos’. Maar wie weet hoe het volgend seizoen toch loopt …

Maar nu eerst even rust in de tent. Het bestuur van de Visafslag wil alle suppoosten en medewerkers heel hartelijk bedanken voor hun inzet in het afgelopen seizoen. Volgende week zien we elkaar op Botterzaterdag om gezellig af te sluiten. We houden contact!